Laser Ontharing - Diode Ice Laser

Laser Ontharen – Diode Ice Laser

Wij werken met een zeer krachtige Diode Ice Laser, die de nieuwste technieken in zich heeft en door zijn 1600 watt vermogen een zeer krachtige lichtbundel verspreid, die een lange afstand kan afleggen zonder dat hij zijn kracht verliest. Het voordeel hiervan is dat de laser heel diep het weefsel indringt, waardoor het haarzakje volledig wordt geraakt. De zeer koele behandelkop heeft als voordeel dat de huid zeer goed wordt gekoeld, waardoor dit zorgt voor een pijnloze behandeling en beschadiging van het weefsel daarmee wordt uitgesloten.

Deze Diode Ice Laser voldoet aan alle wettelijke certificaten voor veiligheid, waardoor deze gegarandeerd 100% veilig is gesteld. De laser straal wordt enkel opgenomen door de haar pigmenten en kan het omliggend weefsel op geen enkele wijze raken of beschadigen.

Klinische studies hebben aangetoond dat een Diode Ice laser met een 3 wave systeem, waar deze 1600 watt Diode Ice Laser aan voldoet, als enige ontharingslaser van de Food and Drug administration de term definitieve haarverwijdering mag dragen.

Bij welk huid- of haartype kan je laten laseren?

Door de nieuwste technieken met deze 1600 watt Diode Ice Laser kunnen zowel lichte als donkere huidtypes zeer goede resultaten verwachten. Daarbij moeten wij wel aangeven dat de beste resultaten te behalen zijn bij dikke, sterken en donkere haren. Doordat de laser op het pigment van de haarwortel werkt, zal het bij dunnere en lichtere haren iets minder effectief zijn, maar zeker de moeite waard omdat de groei aanzienlijk zal verminderen!

Ingegroeide haren en ontstoken haarzakjes zijn bij het ondergaan van de laserbehandelingen verleden tijd! De ontsteking ontstaat veelal door de omgekrulde haar in de huid, tijdens de laser behandeling wordt dit haarzakje vernietigd.

Voorgoed onthaard?

Het lichaam ofwel al onze cellen zijn altijd in beweging. Zo bevinden zich in ons lichaam wel duizenden haarzakjes die ofwel slapen of lichte dons produceren. Deze kunnen weer geactiveerd worden door o.a. hormonale veranderingen in ons lichaam (zwangerschap, menopauze), medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, stress, hyperactiviteit van de schildklier).

Ondanks dat dit zich voor kan doen zal echter de behandelde zone nooit meer dezelfde haardichtheid verkrijgen. Wij adviseren dan ook een onderhoudsbeurt van 1 of 2 keer per jaar te laten toepassen, zodat je dit tijdig voor kunt zijn.

Aantal behandelingen?

Gemiddeld gaan we er vanuit dat je 4 tot 8 behandelingen nodig hebt. Dit is afhankelijk van de behandelde zone en van je haargroei/ haardichtheid.

Tussen elke behandeling door zit er een periode van 4 tot 6 weken, dit in verband met de haarcyclus.

Het aantal behandelingen varieert per persoon heb je dikke of dunne haren, veel of weinig haargroei, man of vrouw, lichte of donkere huidskleur en welke huidtype je hebt.

Voor de te behandelen zone zoals de bikinilijn, armen, benen en rug zijn er gemiddeld 4 tot 8 behandelingen nodig. Voor de oksels zijn dat er gemiddeld 3 tot 6.

Tijdsbestek tussen de behandelingen?

In het gelaat behandelen we 4x om de 4 weken. Daarna 2x om de 6 weken, waarna we vervolgens om de 8 weken behandelen.
Op het lichaam behandelen we 4x om de 4 weken. Daarna om de 6 weken. Als we merken dat de huid mooi glad wordt geen stipjes meer laat zien kunnen we om de 3 maanden behandelen waarna we 1x per half jaar en naar 1x per jaar kunnen behandelen.

Resultaat na de behandeling?

Verwacht na de 1ste behandeling niet dat je direct haarvrij bent!

Er zal eerst een deel van de behandelde haren uitvallen, gemiddeld na zo’n 10 tot 15 dagen. Zo kunnen er kale plekken ontstaan, de haargroei zal stagneren en de haartjes komen zachter en veelal lichter terug.

Het komt zelf voor dat men juist ineens veel meer en een snellere haargroei krijgt. Dit betekend juist dat de haargroeicyclus veranderd! De haartjes groeien nu tegelijkertijd in 2 of 3 paar naar de oppervlakte in plaats van na elkaar. Het mooie is dat je bij de volgende laser behandeling meer haarzakjes in 1 behandeling vernietigd.

De snelheid van het gewenste resultaat hangt van de volgende factoren af:

 • Haartype> donkere of blonde haren
 • Huidtype>donkeren huidtype heeft meerdere sessies nodig. Je werkt met minder vermogen om verbranding van de huid te voorkomen.
 • Lichaamszone> Stugge haren op dunne huid (oksels) eenvoudiger, dan lichte haren op een stevige huid(kin)
 • Haardichtheid> Dikke/dichte beharing moeilijker dan Fijne/dunne haargroei
 • Mannen veelal meerdere behandelingen (stuggere haren) dan vrouwen
 • Ontharingsgeschiedenis> zones geëpileerd of geharst, dan is het beter eerst 4-6 maanden nat te scheren vooraf aan de behandeling. 

Waarom slaat de behandeling niet aan?

 • Bepaalde medicijn gebruik.
 • Gebruinde huid door zon of zonnebank.
 • Te voeg behandelen na langdurig epileren of harsen.
 • Hormoonstoornissen, waardoor de slapende haarzakjes actief worden gemaakt.
 • Verkeerde periodiek tussen de behandelingen.

Medicijngebruik en wanneer NIET laseren?

 • Een overgevoeligheid voor sterk licht kan onder andere optreden bij: Acné bestrijding: ro-accytante, iso-tretoine, vitamine A-zalf. Antidepressiva, ST. janskruid (Hypericum), antibiotica of penicilline.
 • Ontstekingsremmers (bijvoorbeeld prednison) zijn ook afgeraden bij behandeling met de laser. Deze remmen bepaalde cellen die juist actief moeten worden na de laser om de huid weer te herstellen.

Laseren tijdens zwangerschap?

De zwangerschap beïnvloed de hormoonhuishouding , waardoor dit effect zal hebben op de behandeling.

Tijdens of na de zwangerschap kunnen er nieuwe haarzaakjes ontstaan waarbij behandelen tijdens de zwangerschap zinloos zal zijn. Ook kan de huid reageren om lichtbronnen met zonneallergie, of pigmentvlekken.

Zonnen en de zonnebank?

Zorg ervoor dat de behandelde zone liefst 2 weken vooraf aan de behandeling niet wordt blootgesteld aan zonlicht of de zonnebank. Na de behandeling mag je na ongeveer 1 week het behandelde gebied weer blootstellen aan de zon of zonnebank. Dit om de huid te beschermen tegen zonneallergie en pigmentvlekken. Bedek de behandelde zone een week na de behandeling met kleding of smeer een zonnefactor met minimale beschermingsfactor 30.

Zelfbruiner en laseren?

Een week voor de laser behandeling mag er geen gebruik worden gemaakt van zelfbruiners of spraytanning. In de bruiners zit een stof die een reactie met licht aangaat. Een week na de behandeling mogen deze wel weer worden gebruikt.

LET OP! Wat je moeten weten van voor en na de laser behandeling!

 • Vóór de behandeling dient het gebied NAT geschoren te zijn. Hoe korter de stoppel hoe minder warmte er op de huid wordt vastgehouden door de laser. Scheer met een wegwerp mesje (niet elektrisch).
 • Advies stel de huid 2 weken vooraf aan de behandeling niet bloot aan (UV)zonlicht, aangezien de laser het effectiefst werkt op een lichte huid.
 • Na ongeveer één week mag de huid weer worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Hiermee voorkom je pigmentvlekken of zonneallergie. Bedek de behandelde zone één week naar de behandeling met kleding of smeer een zonnefactor met minimale beschermingsfactor 30.
 • Het te behandelen gebied 6 weken vooraf NIET epileren of waxen! Het haar is dan uit het haarzakje verwijderd, waardoor de laser het niet kan behandelen.
 • Eén week voorafgaand aan de laser behandeling mag er GEEN gebruik worden gemaakt van zelfbruiners of spraytanning. In de bruiners zit namelijk een stof die een reactie met licht aangaat. Een week na de behandeling mogen deze wel weer gebruikt worden.

Download hier het voor en na behandelingsformulier!

 • Jouw schimmelnagel de top van de ijsberg!

  Jouw schimmelnagel de top van de ijsberg!

  Heb jij een zeer laag energielevel, verminderde weerstand of zijn er emotionele inslagen, dan heb je kans op een verstoring in je immuuns...

  Lees meer
 • Prachtig toch die mooie verzorgde nagels?

  Prachtig toch die mooie verzorgde nagels?

  Wist jij dat onze nagels de ‘spiegel’ zijn van onze gezondheidstoestand. De groei is eveneens een indicatie dat er iets schee...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.