De overgang en effectieve werking van lavendelolie

Wij moeten zo goed en zo kwaad als het gaat goed door de overgang heen zien te komen.

Het oestrogeen gehalte neemt in deze periode drastisch af, waardoor er tal van vervelende kwaaltjes ontstaan, zoals opvliegers, verminderd libido, slapeloosheid en angsten. Daarnaast is het mentaal ook zeer zwaar, waarbij angstgevoelens, somberheid, moeite met concentratie en een verminderd geheugen kunnen optreden.

Om deze periode enigszins te verlichten kan je werken met essentiële oliën die de symptomen kunnen verminderen, zoals de lavendelolie.

Lavendelolie werkt zeer effectief tegen stress en heeft een kalmerende werking. Dit komt doordat lavendelolie er voor zorgt dat er minder cortisol wordt uitgescheiden. Cortisol is het stresshormoon, Je kunt het dus hiermee goed onder controle houden. Doordat je dit toepast heeft het ook weer een positieve werking op ons slaapritme.

Wist je dat maar liefst 80% van de vrouwen in deze periode last heeft van opvliegers. Een Chinese studie heeft aangetoond dat als men gedurende 12 weken dagelijks 2 x 20 minuten de geur van lavendel ruikt, men beduidend minder last heeft van opvliegers.

Daarnaast geeft de Voetreflex massage heel veel rust en ontspanning en laat je hiermee veel overtollige ballast lost. De behandeling geef ik dan tezamen met een heerlijk geurende lavendelolie, waardoor jij jezelf een extra ontspannings boost geeft.

www.purebodyensoul.nl/behandelingen/voetreflex/

  • Jouw schimmelnagel de top van de ijsberg!

    Jouw schimmelnagel de top van de ijsberg!

    Heb jij een zeer laag energielevel, verminderde weerstand of zijn er emotionele inslagen, dan heb je kans op een verstoring in je immuuns...

    Lees meer
  • Prachtig toch die mooie verzorgde nagels?

    Prachtig toch die mooie verzorgde nagels?

    Wist jij dat onze nagels de ‘spiegel’ zijn van onze gezondheidstoestand. De groei is eveneens een indicatie dat er iets schee...

    Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.