Tip!

Oorzaak schimmelnagels

Schimmelnagels worden veroorzaakt door schimmels (miniscule parasitaire organismen). Op de voeten leven bijna 200 soorten schimmels. Slechts enkele van deze schimmels zijn schadelijk. De belangrijkste oorzaken van schimmelnagels zijn twee soorten schimmels: dermatofyten en gist.

Dermatofyten:
Dermatofyten zijn in gematigde klimaten de belangrijkste oorzaak van schimmelnagels. Dermatofyten zijn in ongeveer 90 procent verantwoordelijk voor alle schimmelinfecties in de nagels.

Gist:
In tropische klimaten is gist de belangrijkste oorzaak van schimmelnagels. Gist veroorzaak eerder schimmelnagels aan de vingernagels dan aan de teennagels. Er zijn veel verschillende soorten gist die schimmelnagels aan de vingernagels kunnen veroorzaken. Candida albicans (zelfde schimmel die vaginale schimmelinfecties veroorzaakt), is de gistsoort die in de meeste gevallen leidt tot schimmelnagels.

De schimmelnagel (ook wel kalknagel of onychomycose genoemd) is het meest voorkomende nagelprobleem. Het omvat ongeveer 50 procent van alle nagelproblemen. Schimmelnagels komen vaker voor bij de teennagels dan de vingernagels. Daarnaast komen schimmelnagels vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

In mijn praktijk hanteer ik een aantal methoden om deze schimmels aan te pakken. Neem eens een kijkje op mijn website https://www.purebodyensoul.nl/behandelingen/huid-en-nagelaandoeningen/schimmelnagels voor meer informatie of neem gerust even contact met mij op voor persoonlijk advies. Mijn contact gegevens kan je vinden op www.purebodyensoul.nl.

 

 

 

 

  • Jouw schimmelnagel de top van de ijsberg!

    Jouw schimmelnagel de top van de ijsberg!

    Heb jij een zeer laag energielevel, verminderde weerstand of zijn er emotionele inslagen, dan heb je kans op een verstoring in je immuuns...

    Lees meer
  • Prachtig toch die mooie verzorgde nagels?

    Prachtig toch die mooie verzorgde nagels?

    Wist jij dat onze nagels de ‘spiegel’ zijn van onze gezondheidstoestand. De groei is eveneens een indicatie dat er iets schee...

    Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.