Prachtig toch die mooie verzorgde nagels?

Wist jij dat onze nagels de ‘spiegel’ zijn van onze gezondheidstoestand. De groei is eveneens een indicatie dat er iets scheelt.

Wat zeggen jou nagels over je gezondheid?

Gele (verdikte)nagels:
Kan duiden op een schimmelinfectie onder het nagelbed. Soms kunnen gele nagels ook worden gerelateerd aan een probleem met je schildklier, diabetes, psoriasis of respiratoire aandoeningen.

Bij veelvuldig gebruik van acryl nagels of bepaalde soorten nagellak.

Gebogen nagel:
Te laag zuurstofgehalte in je bloed en is ook vaak gekoppeld aan een longziekte. Daarnaast kan het ook worden gerelateerd aan lever of nierziekten, hart-en vaatziekten, alsook darmontstekingen.

Horizontale lijnen op je nagels:
Kan worden veroorzaakt door psoriasis, diabetes, problemen met je bloedsomloop of een ernstig zink tekort. worden ook wel ‘de lijnen van Beau’ genoemd.

Daarnaast heb je de ‘Mees lijnen’, deze horizontale verkleuring kan worden veroorzaakt door een vorm van vergiftiging, de ziekte van Hodgkin of malaria.

Verticale lijnen op je nagels:
Dit is een normaal teken van veroudering en niet echt een reden tot bezorgdheid.

Soms is het te wijten aan een tekort aan vitamine B12 en magnesium.

 • Jouw schimmelnagel de top van de ijsberg!

  Jouw schimmelnagel de top van de ijsberg!

  Heb jij een zeer laag energielevel, verminderde weerstand of zijn er emotionele inslagen, dan heb je kans op een verstoring in je immuuns...

  Lees meer
 • Prachtig toch die mooie verzorgde nagels?

  Prachtig toch die mooie verzorgde nagels?

  Wist jij dat onze nagels de ‘spiegel’ zijn van onze gezondheidstoestand. De groei is eveneens een indicatie dat er iets schee...

  Lees meer
Meer nieuws

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.